Mi a célja a képzésnek?

Az Aquinói Szent Tamás Akadémia képzéseinek célja, hogy hallgatóiban a keresztény életben való elköteleződést és a hazaszeretet megerősítse. Olyan elkötelezett keresztény, értelmiségi generációt képezzen ki, amely „kérlelhetetlen igényességgel” éli a maga lelki-szellemi életét. Magánéletében, családjában és szűkebb környezetében példamutató életet él, egyben társadalmi szerepvállalásai által tágabb környezetéért is felelősséget vállal, tevékeny alakítója a körülötte zajló társadalmi folyamatoknak.

Mennyi ideig tart?

A képzés az akadémián tíz hónapon át tart.  A képzés során hallgatóink tíz modulban, számos tanulmányi kiránduláson, színes kulturális, lelki, sport és egyéb programokon vesznek részt.

Bentlakásos, vagy be kell járni?

Akadémiánk alapelve, hogy a közösségi létnek, tanulásnak illetve együttélésnek nagy hatással van a tanulmányokra, a világnézeti és lelki fejlődésre, ezért a képzést is bentlakásos rendszerű, szakkollégiumi formába szerveztük. Piliscsabai intézményünk természetközelisége kiemelten fontos szerepet tölt be.

Milyen gyakran lehet hazamenni?

Intézményünk bentlakásra épülő képzési rendszere kiemelt hangsúlyt helyez a közösségben eltöltött időszakra, ám fontosnak tartjuk, hogy hallgatóink ne szakadjanak el a külvilágtól és családi, baráti körben is értékes időt tölthessenek. Ennek megfelelően a tanulmányi szünetek, mint a karácsonyi-, húsvéti szünetek mellett kéthetente hétvégére is hazamehetnek a hallgatók.

Kik tanítanak?

Az Aquinói Szent Tamás Akadémián mindig kiemelt szempont a hallgatók minőségi és korszerű, a legfrisebb kihívásoknak megfelelő képzés biztosítása. Ennek a szempontnak a figyelembe vételével válogattuk oktatóinkat, akik szakmájukban legmagasabban kvalifikált előadók, neves professzorok, olyanok, akik Akadémiánk mellett más neves Egyetetemeken és Intézetekben is komoly szakmai munkát végeznek.

Milyen modulok vannak?

Képzésünkkel szeretnénk lefedni a társadalmi, kulturális és gazdasági élet legfőbb területeit. Ennek megfelelően moduljaink és az érintett témakörök a következők:
Lelki, önismereti modulok (alapozás); Teológia, Irodalom, Művelődéstörténet; Történelem; Gazdaságtan; Társadalomismeretek – szociológia és politológia; Képző- és előadóművészet; Média-kommunikáció; Műszaki- és természettudományok

Hogy néz ki a tíz hónap programja?

A tízhónapos képzés alatt a hallgatók a témakörök tudásanyagát egy tízmodulos képzés formájában sajátítják el, amit 8 hazai és Kárpát-medencei tanulmányút egészít ki. Ehhez csatlakozik még az Akadémia által szervezett számtalan egyéb program, és a szabadidő, illetve a természet közelsége által nyújtott lehetőségek, amik igazán élményszerűvé teszik az együtt töltött hónapokat.

Mi a napi rutin a kollégiumban?

A lelki programok mellett, amelyek a napot keretezik délelőtt az adott témában van foglalkozás a tanárok vezetésével, délután szemináriumi és egyéni munka van. Emellett közösségi, kulturális, lelki és sport programok gazdagítják a kollégiumi életet.

Milyen a kollégium?

Kollégiumukban minden hallgatónak külön, fürdőszobával rendelkező szobája van. Tágas közösségi terek állnak rendelkezésre a közösségi, és szabadidős programokhoz (imaterem, előadó terem, ebédlő konyhával, pingpong terem, társalgó, stb.). A kollégium épületéhez nagy kert is csatlakozik, ami szintén helyszíne lehet közösségi programoknak, de az egyéni feltöltődésnek egyaránt. Közel van a település temploma, a könyvtár és nyitott sportpályák is, a kollégiumból kilépve pedig a pilisi kirándulások lehetősége vár.

Mi az a prefekta?

A prefekta a közösség vezetője, aki a kollégiumi élet mindennapjait szervezi. Együtt él a hallgatókkal a kollégiumban, felelős a képzésekért, foglalkozásokért, a hallgatók napi tevékenységéért, programokért, általánosságban a kollégiumi élet működéséért. Egyben támogatja a hallgatókat, ellátja őket tanácsokkal, közvetít az intézmény vezetése és a hallgatók között.

Hányan vehetnek részt a képzésen?

Akadémiánk alapelve a közösségi tanulás, lét és együttélés szerepének fontosságát felismerve, figyelembe véve az intézmény bantlakásos jellegéből következő fizikai korltait is, hallgatóink látszámát 15 főben korlátoztuk.

Hogyan és meddig lehet jelentkezni?

A meghosszabbított jelentkezési határidő: 2022. augusztus 28. Jelentkezésedet honlapunkon keresztül tudod megtenni a jelentkezés menüpontnál.

Kik jelentkezhetnek?

Akadémiánkra azok a 18-35 év közötti keresztény értelmiségi fiatalokat várjuk, akik egyetemi tanulmányaikat már befejezték, vagy jelenleg végzik és érzik magukban az elhivatottságot és felelősséget szűkebb környezetük alakítása, vagy egy szélesebb társadalmi szerepvállalás iránt.

Kell-e fizetni a képzésért?

Az Aquinói Szent Tamás Akadémia képzései a hallgatók számára teljesen költségmentesek. A hallgatók tanulmányuk során teljes ellátás mellett havi ösztöndíjban is részesülnek. Sikeres záródolgozat leadása esetén egyszeri 200 000 Ft-os juttatásban is részesülnek a hallgatók.

Miért jó elvégezni ezt a képzést?

Az Aquinói Szent Tamás Akadémián mindig kiemelt szempont a hallgatók minőségi és korszerű, a legfrissebb kihívásoknak megfelelő képzés biztosítása. Ennek megfelelően a hallgatók lehetőséget kapnak egy széleskörű általános műveltség megszerzésére. A képzést elvégezve egyházi és közéleti személyek ajánlását kapják és egy olyan civil és szakmai kapcsolati hálóval gazdagodhatnak Hazánkban és az egész Kárpát-medencében, amit a mai társadalmi viszonyok mellett más módon csak hosszú évek kitartó munkája biztosíthat. Mindemellett az itt végzett hallgatók saját kapcsolatrendszerünknek és alumni-hálózatunknak köszönhetően lehetőséget kaphatnak a közéletbe való bekapcsolódásba a közszféra, vagy akár a magánszektor által felajánlott munkalehetőségeknek köszönhetően.