Természettudományi modul

Véget ért a természettudományi modul a Szent Tamás Akadémián.

A három hetes természettudományi modul három nagyobb résztémából épül fel.

Az első héten a fizika és a kémia legérdekesebb területeibe nyerhettek betekintést a hallgatók három nagyszerű akadémikus közreműködésével, illetve Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos az űrkutatás témába vezette be az Akadémia hallgatóit.

A második hét középpontjában az élettudományok – részben tudományos, részben morális megközelítésű – megismerése állt. Ennek részeként betekintést nyerhettek a hallgatók az agy és az immunrendszer működésébe, a vírusok természetébe, illetve a teremtett világ és a teremtés koncepcionális kérdéseibe, továbbá az életnek az egyház társadalmi tanítása, a bioetika oldaláról való megközelítésébe.

A harmadik héten a XXI. századot meghatározó aktuális kérdések kerültek napirendre. Az akadémikus professzorok előadásából, illetve a velük való szemináriumi beszélgetéseken keresztül a fenntartható fejlődés, a digitalizáció, az ipar 4.0, a mesterséges intelligencia, az önvezető autók esetenként ellentmondásos, vitatott kérdéseibe kaptak bepillantást a hallgatók.