ELŐADÓINK KÖZÜL NÉHÁNYAN

Balog_Zoltán_kép

Balog Zoltán

teológus, református püspök

Teológus, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerületének püspöke, a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöke, 2021-2018-ig az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, 2021 januárjáig a Szövetség a Polgári Magyarországéert Alapítvány főigazgatója, majd kuratóriumi elnöke.

korosi

Dr. Kőrösi Beáta

pszichopedagógus, jogász, mediátor, szupervíziós szakember

Humán fejlesztő és támogató szakemberként fő specialitása a vezetőképzés, karrier és szakmai életút tervezés, a kiégés megelőzés és stresszkezelés. Főbb szakterületei a konflikuskezelés, kommunikáció, kiégés-megelőzés, érzelmi- és nonverbális intelligencia.

SzT_portrek_415x300px_beran

Dr. Berán Ferenc

teológus, pápai káplán, az MTA Köztestületének tagja

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola docense, 1995-től főszentszéki bíró, az Unio Apostolica Cleri országos vezetője. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papjainak spirituálisa.

SzT_portrek_415x300px_osztie2

Dr. Osztie Zoltán

teológus, plébános, az Aquinói Szent Tamás Közéleti Egyesület elnöke

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének húsz éven át, 2016-ig elnöke volt. Főiskolai tanár, a budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosa.

SzT_portrek_415x300px_freud2

Dr. Freund Tamás

neurobiológus, egyetemi tanár, az Magyar Tudományos Akadémia elnöke

A biológiai tudományok doktora, az agykéreg működésének tudósa. Az Európai Akadémia, az Európai Művészeti és Tudományos Akadémia és a Leopoldina Német Természettudományos Akadémia választott tagja. Fő kutatási területe az agykéreg szerkezete és működése.

jozsa

Józsa Judit

kerámiaművész, művészettörténész

Erdélyi származású keramikus művész, 1994-től él Budapesten. A magyar nemzeti művészet elkötelezett híve. Az Anyanyelvápolók Szövetségének, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületének tagja, a Liszt Ferenc Zeneakadémia Alapítványának kuratóriumi tagja, A Józsa Judit Művészeti Alapítvány elnöke, a Józsa Judit Galéria tulajdonosa, ahol fő célja az igényes, minőségi, színvonalas, értéket képviselő, Kárpát-medencei magyar képző-, ipar- és népművészeti alkotók összefogása, alkotásaik bemutatása. A Magyar Kultúra Lovagja.

lakner

Dr. Lakner Zoltán Lehel

szociológus, szociálpolitikus

Magyarország első Szociális törvényének és az első Családok támogatásáról szóló törvénynek, illetve több hungarikumnak számító szociális innováció kidolgozója. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Vitéz János Katolikus Tanítóképző Főiskola emeritus tanszékvezető tanára, volt kormánybiztos, szociál- és családpolitikáért felelős államtitkár valamint politikai főtanácsadó.

kiszelly (1)

Kiszelly Zoltán

politológus, főiskolai docens

A Kodolányi János Egyetem főiskolai docense és a Századvég Politikai Iskola tanára, A XXI. Század Intézet regionális igazgatója. Tagja a Magyar Politikatudományi Társaságnak és a Budapesti Városvédő Egyesületnek.

mathe

Dr. Máthé Áron

történész, szociológus

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány egykori kutatója, 2001-2012 között, a Terror Háza Múzeum kutatója, majd kutatási osztályvezetője, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja és elnökhelyettese.

SzT_portrek_415x300px_babasz

Dr. Bába Szilvia

művelődésszervező, emigráció- és identitáskutató

A Duna Palota Nonprofit Kft. művészeti és operatív igazgatója, a Józsa Judit Művészeti Alapítvány Kuratóriumának tagja.

pavai

Dr. Pávai István

egyetemi tanár, a zenetudományok doktora, a MTA Köztestületének tagja

Az MTA Zenetudományi Intézet főmunkatársa, népzene- néptánc- és néprajzgyűjtő, a Népzene- és Néptánckutató Osztály és Archivum vezetője, Hagyományok Háza címzetes igazgatója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei doktori tanácsának tagja, a Népzenei alprogram vezetője.

SzT_portrek_415x300px_Lomnici_Zoltan

Dr. ifj. Lomnici Zoltán

alkotmányjogász, ügyvéd

A Nemzetközi Alkotmányjogászok Szervezetének tagja, a Századvég Politikai Iskola oktatója.

Dobszay Ágnes

Dobszay Ágnes

egyházzenetörténész, egyetemi tanár

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára.