Médiamodul

A tavaszi szünetet követően kezdetét vette a médiamodul, melynek keretében a kommunikáció- és médiatudomány területére nyerhetnek betekintést ösztöndíjasaink.

Az Akadémia leggyakorlatorientáltabb moduljának első két hetében a kommunikáció különböző színtereinek működése kerül napirendre. A rendkívül színes program részeként többek között:

  • Halász Zsuzsa újságíró és Nagy Ervin filozófus a belpolitikai újságírásba, Járai Judit, az MTVA volt amerikai tudósítója a külpolitikai újságírásba nyújt betekintést;
  • Ferencz Orsolya űrkutató a tudomány, tudományos kommunikációs és a közösségi média kapcsolatát járja körbe;
  • Szűts Zoltán médiakutató és Kovács István, a Megafon alapítója az infokommunikáció, a közösségi média rohamosan változó világát mutatja be;
  • Martí Zoltán sportriporter, a 777 korábbi főszerkesztője a kereszténytematika médiában való megjelenését járja körbe;
  • Forgács István romaügyi szakértő a romatematika hazai médiában való megvalósulását ismerteti.

 

A modul záróhetében, az elméleti ismeretszerzést követően, lehetősége lesz a fiataloknak gyakorlati foglalkozások, illetve kommunikációs tréning során élesben is kipróbálniuk magukat. A Halász Zsuzsa és Horváth Szilárd által tartott három nap során a nyilvános megszólalás, a sajtótájékoztató-tartás mellett a videókészítés és -szerkesztés rejtelmeibe is betekintést nyernek hallgatóink.