Sajtóanyagunk I.

Egyedülálló képzésre jelentkezhetnek 21 és 35 év közötti keresztény fiatalok

Államilag akkreditált képzést hirdet az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia

 Különleges képzést kínál 21 és 35 év közötti, keresztény fiataloknak az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia. A széleskörű ismereteket adó, intenzív oktatási programot a Kárpát-medence különböző tájaira szervezett tanulmányi utak, neves professzorok előadásai, valamint közösségi és lelkiségi programok teszik teljessé. Az államilag akkreditált képzés tandíjmentes, a hallgatók kollégiumi elhelyezést, teljes ellátást és havi ösztöndíjat is kapnak. 

Magyar irodalom és történelem, szociológia és politológia, gazdaság és pénzügyek, teológia és vallásismeret, művészetek, természet- és műszaki tudományok, kommunikáció és médiaismeretek, stratégiai gondolkodás, önismeret és társas kapcsolatok – többek között ilyen területeken mélyíthetik el tudásukat a 2018-ban alapított Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia hallgatói. A tíz hónapos képzés olyan keresztény fiataloknak szól, akik emberi és szakmai kapcsolataik építésére törekednek, szeretnék megtalálni a valódi hivatásukat; hittel, meggyőződéssel, korszerű tudományos fölvértezettséggel, a modern világ sokféleségében is szilárd értékek mentén akarják érteni és védeni a teremtett világ értékeit, az embert és közösségeit.

A keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden tudásterületét lefedő oktatási program felépítése rendhagyó: a hallgatók a tíz modullal három-három hétig foglalkoznak mentortanáraik segítéségével, emellett elismert szakemberek, neves professzorok – például Freund Tamás neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Balog Zoltán teológus, református püspök, Lakner Zoltán Lehel szociológus, szociálpolitikus, Kőrösi Beáta pszichopedagógus, mediátor vagy Kiszelly Zoltán politológus, főiskolai docens – tartanak nekik előadásokat.

A szakon tanulókat felkészítik a mediációs tevékenységre, a végzettek így segíteni tudják a csoportok közötti kommunikációt, közigazgatási szervezetekben fejleszthetik a kooperációs és kommunikációs technikákat és készségeket, emellett politikai, társadalmi, egyházi és civil szervezetek működését és kommunikációját is hatékonyabbá tudják tenni.

A képzést többnapos tanulmányutak teszik igazán élménygazdaggá: a hallgatók bejárhatják a Kárpát-medence különböző tájait, az előző években többnapos körutat tettek például Délvidéken, Felvidéken és Erdélyben, részt vettek a csíksomlyói búcsún, de túráztak a Kárpátok legszebb részein is.

Az akadémia alapelve, hogy a közösségi lét nagy hatással van az egyéni fejlődésre, ezért a képzés college jellegű, bentlakásos formában valósul meg. A piliscsabai helyszín lehetőséget ad az elvonulásra: a hallgatók kiszakadhatnak a hétköznapokból, a Pilisben, különleges természeti környezetben mélyedhetnek el tanulmányaikban és hitükben, jobban megismerhetik önmagukat, ugyanakkor közösségi, lelki, kulturális és sportprogramokon is részt vehetnek.

Az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia képzésére a Kárpát-medence egész területéről várják olyan 21-35 év közötti fiatalok jelentkezését, akik már elkezdték egyetemi tanulmányaikat vagy rendelkeznek diplomával. A képzés tandíjmentes, az akadémia kollégiumi elhelyezést, teljes ellátás és ösztöndíjat is biztosít.

A képzést elvégző fiatalok oklevelet és ajánlólevelet kapnak, valamint bekerülnek az Aquinói Szent Tamás Közéleti Egyesület „tehetségbankjába”, ami plusz lendületet adhat karrierjük további építéséhez.

Az idei évben újabb mérföldkőhöz érkezett az akadémia képzése: államilag akkreditált státuszt szerzett. Így azok a hallgatók, akik diplomásként kezdik el az egyedülálló oktatási programot, államilag elismert oklevelet vehetnek át az akadémia és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös, keresztény közéleti mediátor szakirányú továbbképzésének elvégzéséről.

A jelentkezési határidő a 2023/2024-es tanévre 2023. június 30.

Jelentkezés és további információ az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia honlapján: https://szenttamasakademia.hu/