Tartalmas nyarat zártunk

Egy igazán tartalmas, az Akadémia ismertségének növelése, társadalmi beágyazottsága mélyítése szempontjából eredményes nyarat zártunk. Amellett, hogy egy komoly online kampányt folytattunk, az Akadémia vezetősége és alumni hallgatói Kárpát-medence-szerte személyesen is közvetítették az intézmény célját és küldetését.

Május végén Marosvásárhelyen jártunk, ahol egy infoesten mutattuk be az Aquinói Szent Tamás Akadémiát vásárhelyi és környékbeli fiataloknak, egyházi személyeknek, egyetemi oktatóknak és helyi közéleti szereplőknek. A Studium HUB-ban tartott bemutatkozó infoest egy alumni hallgatónk édesapjának, Fazekas Miklósnak, az RMGE Maros Szervezet vezetőjének közreműködésével valósult meg.

A csíksomlyói búcsú, a tanévzáró ünnepség és a felvételi folyamat elindítását követően Felvidékre látogattunk, hogy július elején a Gombaszögi Nyári Táborban néhány nap alatt a felvidéki magyar fiatalok minél szélesebb rétegével megismertessük az Akadémiát.

Erdélynek csak rövid időre intettünk búcsút, ugyanis július közepén ismét visszatértünk Tündérországba. Csíkszentsimonban, az Igazi Csíki Sör Manufaktúrában a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és az Áradat Egyesület közös szervezésében megvalósuló Fiatal felnőttek kárpát-medencei identitásának és küldetésének kihívásai című konferencián beszéltünk az Akadémia által a határontúli magyar fiatalok számára nyújtott lehetőségekről. A konferenciát követő napokat pedig Tusványoson töltöttük, hogy a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban erdélyi fiatalokkal ismertessük meg intézményünket.

A határontúli programokat követően – az Akadémia történetében először – önálló kiállítói standdal vettünk részt az MCC Feszten Esztergomban. Amellett, hogy az Edu-sétányon felállított standunknál napközben kötetlenül lehetett beszélgetni Akadémiánk vezetőivel és volt hallgatóival, a fesztivál nyitónapján a Hencsergőben Lelkiség a közéletben – közéleti lelkiség? címmel közéleti beszélgetést szerveztünk Bánhidy Vajk a Magyar Kolping Szövetség alelnöke, Kiszelly Zoltán politológus és Szűts Zoltán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem dékánja, egyetemi docens részvételével.

Augusztus közepén a Rákóczi Szövetség hívására kétszer is ellátogattunk Sátoraljaújhelyre. Előbb az Összmagyar Egyetemista Táborban, majd az Összmagyar Középiskolás Táborban mutattuk be az Akadémiát a világ különböző részeiről érkező többszáz magyar fiatal számára.

Bár a pótfelvételi augusztus 18-ával lezárult, az augusztus végén Tihanyban megrendezett Tranzit Fesztiválon is önálló standdal vettünk részt, melynél szóróanyagokkal és beszélgetésekkel népszerűsítettük Akadémiánkat.