Tanévnyitó az Akadémián

2023. szeptember 16-án, szombaton megnyitottuk az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémián a 2023/24-es tanévet.

Piliscsabán, az Akadémia kápolnájában, a Csodásérmű Boldogasszony-kápolnában tartott évnyitó ünnepségen Főtisztelendő Osztie Zoltán atya köszöntőt mondott, Főtiszteletű Balog Zoltán püspök úr igét hirdetett.

Az Akadémia alapítói után a beszédek következtek. Elsőként Akadémiánk fővédnökének, Főtisztelendő Bábel Balázs érsek atyának az üzenetét tolmácsolták. Érsek atya üzenetét követően az Akadémia keretei között megvalósuló, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola által indított keresztény közéleti mediátor szakirányú továbbképzés kapcsán Gloviczki Zoltán rektor úr tartotta meg évnyitó beszédét. Ezután Lakner Zoltán Lehel tanulmányi igazgató, Kazatsay Ádám operatív igazgató és Szűcs Gergely alumni hallgató köszöntője következett.

Az idei tanévet az Akadémia 10 új hallgatóval kezdi meg, akik a történelmi Magyarország különböző részeiről érkeztek. A csonkahoni hallgatók mellett érkeztek fiatalok Erdélyből, Délvidékről, Felvidékről és Kárpátaljáról is. A piliscsabai kollégiumban a hallgatók mindennapjait – az előző tanévhez hasonlóan – 2 prefektus fogja segíteni.

Az Akadémián megvalósuló oktatási egységekről, tanulmányutakról, valamint közösségi életről a korábbiakhoz hasonlóan idén is rendszeres időközönként be fogunk számolni. Ezért nem csak a honlapot, hanem a facebook-oldalunkat is megéri követni!

Fotók: Tóta Krisztián